Oι Υπηρεσίες μας

Λογιστικά-Φοροτεχνικά
Φορολογικές Δηλώσεις
Συμβουλευτική Επιχειρήσεων
Οικονομοτεχνικές Υπηρεσίες
Αναπτυξιακά-Επιδοτούμενα προγράμματα
Κατάρτιση Business Plan-Marketing Plan


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ υπερδιπλασιάζεται είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από τα Ιωάννινα.

«Υπερδιπλασιάζουμε το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ, με απλοποίηση των διαδικασιών και με ένταξη νέων ώριμων δράσεων, οι οποίες θα αποφέρουν ρευστότητα στην αγορά και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.
« Ταυτόχρονα, θέλουμε να δημιουργήσουμε έργα με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την τοπική αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε από τα Ιωάννινα, μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας που είχε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της περιφέρειας της Ηπείρου για το ΕΣΠΑ.
Η συνάντηση εργασίας, με θέμα την πορεία απλοποίησης και επιτάχυνσης του ΕΣΠΑ, εντάσσεται στην πρωτοβουλία του υπουργού να ξεκινήσει κύκλο επισκέψεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να ενημερώσει, αλλά και να συζητήσει με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων για τις πολιτικές του Υπουργείου για την αναθέρμανση και την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας. Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για την αναγκαιότητα ενός διαφορετικού συστήματος - πλαισίου διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, αφού, όπως επισήμανε, οι σημερινές πολιτικές δεν υπηρετούν ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για μια βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο υπουργός ζήτησε τη συνεργασία και τη συμβολή των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στην άμεση καταγραφή των έργων που είναι ώριμα και απαραίτητα για ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας σας αλλά και την κάλυψη των αναγκών κα προτεραιοτήτων της.
Ο υφυπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, στην παρέμβασή του, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα υπάρχουν πρωτοβουλίες για την απλοποίηση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει βρεθεί τρόπος συγχρηματοδότησης, με κοινοτικούς πόρους, προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με στόχο όχι μόνο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος.

Πηγή: Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: