Oι Υπηρεσίες μας

Λογιστικά-Φοροτεχνικά
Φορολογικές Δηλώσεις
Συμβουλευτική Επιχειρήσεων
Οικονομοτεχνικές Υπηρεσίες
Αναπτυξιακά-Επιδοτούμενα προγράμματα
Κατάρτιση Business Plan-Marketing Plan


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Σε γειτονικές χώρες 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ

Σε γειτονικές χώρες έχουν μετεγκατασταθεί το τελευταίο διάστημα περισσότερες από 1.500 εταιρείες περιορισμένης ευθύνης του κλάδου μεταποίησης και υπηρεσιών σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος 7στις 10 επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, 2 στις 10 έχουν βάλει λουκέτο ενώ 5 στις 10 αδυνατούν να διαχειριστούν την κρίση.

82 χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους από τις αρχές του έτους ενώ 45 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι έχουν σταματήσει να εργάζονται.

Η κρίση, όπως συμπεραίνει η ΕΣΕΕ, πλήττει με ανελέητη σφοδρότητα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του εμπορίου και ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους με προσωπικό και εκτιμά ότι αυτό που έχει ανάγκη το ελληνικό εμπόριο είναι ''ένα υγιές και εύρωστο κράτος που θα είναι αρωγός των δυνάμεων της αγοράς και όχι διώκτης τους''.

Όπως σημειώνει, ανεξάρτητα από τα στοιχεία της αναμενόμενης έκθεσης της Eurostat, θα πρέπει να αξιολογηθεί και να ληφθεί υπόψη από την τρόικα το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας δεν αντέχει στη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων αλλά χρειάζεται να υπάρξει μία αναθεώρηση στην εφαρμογή των «παλαιών» και περιορισμός των πρόσφατων δημοσιονομικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: