Oι Υπηρεσίες μας

Λογιστικά-Φοροτεχνικά
Φορολογικές Δηλώσεις
Συμβουλευτική Επιχειρήσεων
Οικονομοτεχνικές Υπηρεσίες
Αναπτυξιακά-Επιδοτούμενα προγράμματα
Κατάρτιση Business Plan-Marketing Plan


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Προς το 9,3% του ΑΕΠ αναθεωρείται το έλλειμμα του 2010

Τo δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 θα αναθεωρηθεί ανοδικά στα επίπεδα του 9,2% με 9,3% του ΑΕΠ, λόγω της υστέρησης που σημειώνεται στα έσοδα και της επίπτωσης από την ανοδική μεταβολή του περυσινού ελλείμματος, όπως φέρεται να είπε κυβερνητικό στέλεχος την Τετάρτη στο Reuters, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος.

Βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2011, το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλεπόταν να ανέλθει στο 7,8% του ΑΕΠ φέτος από 13,8% πέρυσι.

«Το έλλειμμα για το 2010 θα αναθεωρηθεί ανοδικά. Θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 9,2 με 9,3% του ΑΕΠ. Τα νούμερα δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα και ίσως υπάρξουν κάποιες μικρές αποκλίσεις», φέρεται να είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2009 εκτιμούμε ότι θα ανέλθει στα επίπεδα του 15,5% του ΑΕΠ μετά την αναθεώρηση της Eurostat με μια απόκλιση της τάξεως του 0,1-0,2 (ποσοστιαίων μονάδων)», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν έχει γίνει κάποια δήλωση στο Reuters.

H Eurostat αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα νέα αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας για την περίοδο 2006-2009.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζα της Ελλάδας που δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην ενσωμάτωση των ελλειμμάτων δημόσιων επιχειρήσεων στην γενική κυβέρνηση, καθώς και στην επανεκτίμηση του αποτελέσματος των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι πλέον εμφανίζουν έλλειμμα έναντι πλεονάσματος, βάσει προηγούμενων εκτιμήσεων.

Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2010.

Τα έσοδα εκτιμάται ότι σημείωσαν αύξηση 3,6%, έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 8,7%. Στα ταμεία του δημοσίου εισέρρευσαν τον Οκτώβριο έσοδα 4,43 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα στο 10μηνο οι συνολικές εισπράξεις να ανέλθουν σε 40,985 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού θα εμφανίζονται μειωμένες, αλλά θα υπολείπονται του ετήσιου στόχου που αναφέρεται σε ποσοστιαία μείωση 7,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: